Werken te Etikhove 

Naar aanleiding van de 1ste fase van de geplande bodemsaneringswerken van Bofas te Etikhove, worden volgende politiemaatregelen genomen vanaf maandag 10 oktober 7 uur tot vrijdag 17 maart.

  • Verboden doorgang alle verkeer

In de Etikhovestraat, vanaf het kruispunt met de Berkenstraat en de Gieterijstraat (Descamps) tot aan en in de richting van de Maarkendries.

  • Verboden doorgang alle verkeer behalve plaatselijk verkeer

In de Etikhovestraat, vanaf het kruispunt met de Oudenaardeweg en de Maarkendries (KBC) tot aan en in de richting van de winkel Descamps.

  • Parkeerverbod:

in de Gieterijstraat, langs beide zijden, uitgezonderd de wettelijk voorziene parkeerstroken.

Er wordt een omleiding voorzien via de Gieterijstraat en de Maarkendries, in beide richtingen.


Nieuwe aardgasleiding in Maarkedal, Elzele en Ronse 

Fluxys Belgium plant nieuwe aardgasleiding in Maarkedal, Elzele en Ronse

Fluxys Belgium, de beheerder van het aardgasvervoersnet, plant om in 2018 een aardgasvervoersleiding aan te leggen die loopt van Maarkedal over Elzele naar Ronse. Aan het eindpunt van de leiding (in Ronse) wordt een drukreduceerstation gebouwd, dat de schakel vormt tussen de nieuwe en bestaande aardgasleiding.

Waarom dit project?

De nieuwe infrastructuur is nodig omdat de huidige capaciteit in het net van Fluxys Belgium binnen een aantal jaar niet langer voldoende zal zijn om de groeiende aardgasvraag van de huishoudens en KMO’s in de regio Ronse-Brakel-Flobecq op te vangen. Tegelijk maken de werken deel uit van het programma van Fluxys Belgium om het geheel van zijn infrastructuur in een langetermijnoptiek te doen blijven beantwoorden aan hoge veiligheids- en kwaliteitsstandaarden. Nadat de nieuwe infrastructuur in gebruik is genomen, wordt de bestaande leiding van Brakel naar Flobecq uit gebruik genomen.

Infoavond op 17 en 18 oktober 2016

Fluxys Belgium organiseert twee infoavonden om het waarom en de timing van het project verder toe te lichten. Uiteraard komt ook aan bod hoe de aanleg van de leiding en de bouw van het drukreduceerstation praktisch in zijn werk zal gaan en kan je bij de Fluxys-vertegenwoordigers terecht met je vragen.

  • Maandag 17 oktober - Nederlandstalige infoavond
    Cultuurcentrum De Ververij (zaal 105), Wolvestraat 37, 9600 Ronse. De deuren gaan open om 19.30 uur.
  • Dinsdag 18 oktober - Franstalige infoavond
    CACS (groene zaal), Place 11, 7890 Elzele. De deuren gaan open om 19.30 uur.

Nu al meer weten?
Meer info over het project in Maarkedal, Elzele en Ronse vind je op de website van Fluxys Belgium. Ga naar www.fluxys.com/belgium en klik op de homepagina op ‘Onze grote bouwprojecten’.