Wegenwerken Fortstraat en Tenhoutestraat 

In de week van 15 januari start de aannemer zowel in de Fortstraat als Tenhoutestraat met werken aan de weg.

Tenhoutestraat wordt volledig afgesloten ter hoogte van de werfzone. Omleiding is voorzien langs Markette, Neutenstraat, Langestraat en Ronsestraat. Voorziene periode van de werken is 70 werkdagen.

In de Fortstraat zal er tijdens de werken aan de grachten beurtelings doorgang zijn. Tijdens de werken voor cementbeton is de rijweg op die plaats voor alle verkeer afgesloten. Dan is er een omleiding voorzien langs Taaienberg en Bossenaarstraat. Voorziene duur van de hinder: 30 werkdagen.

Meer info zie bijhorende plannetjes.

   


Werken GJSC De Maalzaak van start! 

De oude gebouwen van GJSC De Maalzaak liggen tegen de grond. Een hoofdstuk is afgesloten. Na jaren onderdak te hebben geboden aan de tekenacademie, Businarias en de gemeentelijke speelpleinwerking zijn de oude en versleten gebouwen gesloopt.

Op de site starten in 2018 de bouwwerken voor een hedendaagse en polyvalente nieuwbouw die heel wat structurele problemen zal oplossen. Zo zal de nieuwe Maalzaak onder meer plaats bieden aan de speelpleinwerking, sportkampen en -dagen, naschoolse kinderopvang O.MA en de tekenacademie. Ook Businarias, de twee KLJ’s en de Koninklijke fanfare de Bijenkorf krijgen er hun vaste stek. Met lokalen voor vergaderingen, vorming, workshops, dans en een grote polyvalente zaal, zullen bestaande en nieuwe initiatieven terecht kunnen in het nieuwe multifunctioneel centrum. Hopelijk mogen we jullie er massaal verwelkomen!