Duurzaam bouwadvies 

Ga je bouwen of verbouwen? Wil je meer weten over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of materialen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis sessie duurzaam bouwadvies.

In een persoonlijk gesprek overloopt een professioneel adviseur de mogelijkheden voor je bouw- of verbouwplannen (ook voor kleine verbouwingen of aanpassingen). Je keert terug met een oplossing op maat en concrete antwoorden op je vragen. Het bouwadvies is gratis dankzij de samenwerking tussen de gemeente Maarkedal en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.

Advies op maat rendeert
Wie duurzaam bouwt, wint altijd. Niet alleen verbeter je  het wooncomfort en de -kwaliteit van je huis, je spaart ook geld uit voor energie en water.

“Gezond gerenoveerd”
Koen uit Maarkedal renoveerde een rijwoning. "Via de gemeente hoorden we van het gratis bouwadvies. Een specialist screende onze plannen en legde uit wat de voordelen zijn van doorgedreven isoleren en hoe we best konden ventileren. Ook gezonde materialen kwamen aan bod: je brengt tenslotte veel tijd door in je woning."

"Mijn woning is klaar voor de toekomst"
Mevrouw De Paepe uit Eeklo stond voor de keuze om te verhuizen uit haar vertrouwde omgeving of de bestaande woonkwaliteit aan te pakken. Ze liet zich adviseren en voorzag een badkamer op het gelijkvloers. "Mijn huis is nu veel comfortabeler dan het ooit is geweest en ik weet dat ik hier nog een hele tijd kan blijven. Dat stelt me gerust. Jammer dat ik het niet vroeger heb gedaan!"

 

Hoe maak je een afspraak?

Na afspraak kan je elke derde woensdag van de maand voor duurzaam bouwadvies terecht in de kantoren van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, Veemarkt 27 te Ronse, telkens van 13 tot 16 uur.

Surf naar www.bouwwijs.be en vul digitaal je aanvraag in. De adviseurs nemen zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken. Indien je niet over internet beschikt, kan je  terecht bij de Dienst Stedenbouw op het nummer 055 33 46 44.

Heb je enkel een beknopte vraag rond je bouwplannen? Bel 09 267 78 07 of mail naar dubo@oost-vlaanderen.be