Gratis luisterboeken en -verhalen voor kinderen

Luisterpunt en uitgeverij De Eenhoorn

Luisterpunt en De Eenhoorn zetten wegens de Corona-crisis hun aanbod luisterboeken tijdelijk open.
Ontdek hier welke boeken je nu helemaal gratis kan beluisteren.

De verhalen van de luisterbieb

Via de Nederlandse luisterbieb kan je honderden boeken beluisteren, helemaal gratis. Er is aanbod voor kinderen van alle leeftijden, en ook grote mensen vinden ongetwijfeld hun gading tussen de literaire klassiekers en non-fictie. 

De liedjes van kapitein Winokio

Radio Winokio is de streaming-app van Kapitein Winokio: je luistert (en zingt en danst) ermee naar al zijn liedjes. Af en toe geeft de kapitein er ook live een miniconcertje of leest hij een verhaal voor - vanuit je zetel zit je altijd op de eerste rij. Je mag de app een maand gratis proberen!

Een podcast op Spotify

Zelf beluister je misschien wel eens een podcast via Spotify, maar wist je dat daar ook heel wat aanbod voor kinderen te vinden is? Van verhaaltjes voor het slapengaan tot voorleesoma's en zelfs meditatiesessies voor kinderen: je haalt ze zo naar je woonkamer - of naar de koptelefoon van je koter. 

De avonturen van Nachtwacht

Wil je je kinderen weglokken van het tv-scherm? Ketnet heeft er iets op gevonden, met een reeks luisterverhalen rond de serie Nachtwacht. Je kan de verhalen beluisteren via Spotify, iTunes, Google Podcasts en (in een geanimeerde versie) via de Ketnet-app.

Suske en Wiske: Rikki en Wiske in Chokowakije

Suske en Wiske vieren hun 75e verjaardag en comedians Alex Agnew en Adriaan Van den Hoof hebben het album waarmee het allemaal begon, volledig ingelezen voor VRT NWS. Als je mee wil lezen kan je via deze link het album gratis downloaden, je moet je wel eerst registreren.