Boekstart

Wat is Boekstart?IL_BOEKSTART_TAFEREEL_OKT16_08%20(1).jpg

Boekstart is een project van Iedereen Leest dat de jongste kinderen vertrouwd maakt met boeken en ouders wil stimuleren om voor te lezen aan hun kinderen. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken zijn immers meer taalvaardig, lezen sneller, zijn vaker lid van de bibliotheek en ... ze rekenen beter. Boekstart wil alle kinderen maximale kansen geven om zich intellectueel, maar ook emotioneel en sociaal te ontplooien.
Via het project Boekstart willen de bibliotheek en het plaatselijke consultatiebureau van Kind en Gezin ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Boekenpakketjes

Als hun baby 6 maanden oud is, krijgen de ouders in het consultatiebureau het babypakket: een kartonnen doos met één boekje met de bedoeling 'ouders aan te sporen boeken in huis te halen en er van te genieten met hun jonge kind'.
Zodra de baby 15 maanden oud is, krijgen de ouders een uitnodiging om in de bibliotheek het peuterpakket af te halen : een stevige canvas draagtas met twee boeken, de brochure 'Peuters houden van boeken' en een folder over de bibliotheek. 
Boekstart wordt gesteund door alle bibliotheken van de Vlaamse Ardennen. Je kan kiezen in welke bibliotheek je je pakketje afhaalt: Maarkedal, Brakel, Kluisbergen, Oudenaarde, Ronse of Wortegem-Petegem.