Bekendmaking openbare onderzoeken

Bij sommige vergunningsaanvragen is een openbaar onderzoek nodig om na te gaan of omwonenden of andere burgers bezwaren hebben tegen het project. In dat geval krijg je als omwonende een brief van het gemeentebestuur.

Inkijken van een dossier

In het omgevingsloket van de Vlaamse Overheid vind je alle dossiers die in Maarkedal (en de rest van Vlaanderen) op dat moment in openbaar onderzoek zijn of recent beslist werden.

Gedurende de periode van het openbaar onderzoek kan je hier de stukken van het dossier raadplegen. Omwille van auteursrechtelijke bescherming en privacygevoelige informatie kan je de gedetailleerde plannen en andere welbepaalde stukken niet online raadplegen. Wil je graag het volledige aanvraagdossier inkijken, dan kan je terecht bij de dienst Omgeving en Wonen.
Een openbaar onderzoek duurt 30 dagen. Enkel binnen die periode kan je een dossier raadplegen en een digitaal bezwaarschrift indienen.

Opgelet, de periode van het openbaar onderzoek en de beslissing over de omgevingsvergunning worden verplicht bekendgemaakt op het omgevingsloket van de Vlaamse overheid. Het gemeentebestuur heeft geen enkele invloed op de weergave van je gegevens en verspreidt in geen geval je gegevens voor commerciële of andere doeleinden.

Gele affiche

Loopt er een openbaar onderzoek met betrekking tot je dossier, dan moet je tijdens de periode van het openbaar onderzoek een gele affiche uithangen aan de locatie van de vergunningsaanvraag.