Heraanleg Nukerkeplein - Glorieuxstraat

Toelichting project 

Het Nukerkeplein krijgt binnenkort een drastische metamorfose. De ‘betonwoestijn’ maakt plaats voor een groen dorpspark waar iedereen zich welkom zal voelen. Zo wordt de parking aan de Nukerkestraat omgezet naar extensief grasland met enkele bomen en stinzenvegetatie. Er wordt efficiënter omgegaan met de beschikbare plaats. Daarnaast wordt ook de Glorieuxstraat onder handen genomen. Hier wordt het voetpad doorgetrokken tot aan de Pontstraat en wordt er ook een kiss & ride zone aangelegd bij de school.

Dit alles komt voort uit een duurzamer beleid, het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP) én het burgeremeesterconvenant waarin het gemeentebestuur zich heeft geëngageerd te willen ontharden. Ontharding zorgt tevens ook voor een betere waterinfiltratie.

Het traject hiervoor is opgestart in juni 2020. Buro Groen werd geselecteerd als bureau om de ontwerpen en schetsen te maken. Dit werd telkens besproken met de belanghebbenden. Onder meer handelaars en verenigingen van Nukerke hadden de mogelijkheid hun feedback door te geven waarna dit opgenomen werd in het ontwerp.  Op maandag 23 mei  2022 was er een laatste participatiemoment voor de buurtbewoners. Zij kregen als eerste de nieuwe plannen te zien en konden zich uitspreken en extra suggesties doen. Deze feedback wordt dan ook weer meegenomen in het finale ontwerp dat uitgewerkt wordt in juni 2022. De werken zullen dit najaar starten en zullen 3 à 4 maand duren.

Het ontwerpplan van het Nukerkeplein kan u hier terugvinden.
Het ontwerpplan van de Glorieuxstraat kan u hier terugvinden.

Communicatie project

De aannemer wordt later bekend gemaakt.
Via deze link kan je je inschrijven voor de SMS-dienst wegenwerken. Zo word je op de hoogte gehouden van last-minute aanpassingen of onvoorziene zaken. Naar mate de werken vorderen, kan je op deze webpagina updates terugvinden van de werken.

Met vragen of opmerkingen kan je terecht bij de dienst Patrimonium via patrimonium@maarkedal.be of 055 33 46 64.

Schetsen Nukerkeplein

 

 

logo platteland Vlaanderen