Een boom in het geboortebos voor jouw kind

De gemeente had al langer plannen om een nieuw bos aan te leggen en zo de natuur een duwtje in de rug te geven. Om iedereen van jongs af aan bekend te maken met dit bos, maken we er een geboortebos van. Bomen zijn bij uitstek symbool voor groeien. Een geboortebos is dan ook het ideale geboortegeschenk voor onze jongste inwoners.

Dit jaar wordt de plantdag op zaterdag 28 januari georganiseerd. Ouders die het voorgaande kalenderjaar een kindje kregen en gedomicilieerd zijn in Maarkedal, krijgen hiervoor een uitnodiging in de brievenbus. 

Wil jij graag dat jouw spruit ook een plekje krijgt in dit geboortebos? Schrijf je dan in via onderstaand inschrijvingsformulier. Alle geboortes geregistreerd in 2022 krijgen de kans om een boom te planten. 

Er is ook een geboortemonument dat wordt geplaatst bij het geboortebos. Omwille van privacy plaatsen we niet zomaar elke naam op het monument. In het inschrijvingsformulier kan u eveneens aanduiden dat de naam van uw kind mag vermeld worden. Ook als u niet naar de plantdag komt, kan u dit via dat formulier doorgeven. 

Een speciaal plaatsje voor overleden kindjes en sterrenkindjes

Het geboortebos dragen we ook op aan kindjes die na de geboorte of tijdens de zwangerschap overleden zijn. Ook dan kan je voor je kindje een boompje planten in het geboortebos of de naam van je kindje laten vermelden op het geboortemonument.  De gegevens van sterrenkindjes worden jammer genoeg niet geregistreerd in onze systemen, maar op de kraamkliniek. Ken je iemand die een kindje verloor? Breng ze hier dan zeker van op de hoogte, we proberen een mooie plek te creëren voor alle kindjes geboren in 2022. 

Wil je graag een boompje planten voor jouw sterrenkindje? Vul dan het formulier via onderstaande knop in. 

Enkele sfeerbeelden van de plantdag in 2022