Crisiscommunicatie

be%20alert.pngEen grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Wil jij op de hoogte gehouden worden bij een noodsituatie? Registreer je op www.be-alert.be!

BE-Alert
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Officiële, correcte informatie, direct van de bron. BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen: een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail.

Laat je waarschuwen, waar je ook bent
Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen. Een alarm kan verzonden worden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je woont in Maarkedal en werkt in Brussel? Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.
Bij een grote noodsituatie, kan ook een bericht gestuurd worden op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee of in de Ardennen bent of een uitstap maakt naar de zoo of de cinema.