Provincie organiseert opnieuw groepsaankoop plantgoed voor land- en tuinbouwers 

De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert opnieuw een groepsaankoop plantgoed voor land- en tuinbouwers.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Agro-aanneming binnen het project ‘Boeren planten bij Boeren’. Dankzij dit project kunnen landbouwers de aanplantingswerken laten uitvoeren door collega-boeren aan de helft van het normale tarief.

Iedere Oost-Vlaamse land- en tuinbouwer kan streekeigen bomen en struiken, klimplanten, kleinfruit en fruitbomen bestellen. Men kan ook gratis nestkasten aanvragen, zolang de voorraad sterkt.

Gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor landbouw en platteland: "Met deze actie wil de Provincie de integratie van agrarische bedrijfsgebouwen in het landschap verbeteren. Aanplantingen bieden bescherming tegen weersomstandigheden en bevorderen de biodiversiteit. Een aantrekkelijk landbouwbedrijf draagt bovendien bij tot een positief imago van de land- en tuinbouwsector."

Hoe bestellen?

De volledig ingevulde bestelbon moet vóór 1 februari 2017 terugbezorgd worden via mail aan filip.de.smet@oost-vlaanderen.be of via post naar Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, dienst Landbouw en platteland, W. Wilsonplein 2, 9000 Gent.

Het bestelde plantgoed en de nestkasten zijn op 17 februari 2017 af te halen op het bedrijf van Karen Verplancke (Schoonste boerin 2015) in Lochristi.

Bestelbon en meer info: www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoopplantgoed 

Inlichtingen:

Gedeputeerde Alexander Vercamer
Gouvernementstraat 1, 9000 Gent
tel. 09 267 82 33

Provincie Oost-Vlaanderen
dienst Landbouw en Platteland
W. Wilsonplein 2, 9000 Gent
contactpersoon: Filip De Smet
tel. 09 267 87 75
GSM: 0486 78 64 01
filip.de.smet@oost-vlaanderen.be 
www.oost-vlaanderen.be/groepsaankoopplantgoed