Duurzaam leven 

Wat is duurzaam leven en hoe doe je dat?

De term duurzaamheid is moeilijk te definiëren. Termen als eco, natuurlijk, duurzaam en groen worden vaak door elkaar gebruikt en verwijzen allemaal naar een meer bewuste levensstijl. 

De basisregels van een duurzaam leven zijn: 

  • reduceren
  • hergebruiken
  • recycleren 

Tips voor groener en bewuster leven en duurzaam leven, of geld besparen met een kleinere ecologische voetafdruk, vind je op mijn voetafdruk en de website  www.milieubewust.net.

Energieschaarste? 

Is er ook deze winter een noodplan bij problemen met de elektriciteitsvoorziening? Ja!
Is de kans groot dat jij zonder elektriciteit valt? Neen!

Energie is niet eindeloos beschikbaar. De kans bestaat dat op een bepaald moment de vraag groter is dan het aanbod. Om een totale instorting van het net te vermijden, worden bepaalde zones uitgeschakeld. Vorig jaar was het risico op afschakeling groot, omdat een aantal centrales niet werkten. Intussen zocht de overheid naar oplossingen, waardoor de kans op afschakeling veel kleiner is.

Het afschakelplan werd niet zonder meer onder de mat geveegd, het werd geoptimaliseerd. Er zijn nu 8 afschakelzones. Maarkedal kan afgeschakeld worden in de zones 3 (vooral Etikhove, Schorisse en Maarke-Kerkem), 6 (Kuitholstraat, Leo Pironpad en Zeelstraat) en 7 (vooral Nukerke en Louise-Marie). Een eventuele  afschakeling wordt een week vooraf gecommuniceerd. Er wordt gestart met zone 8. Op afschakelplan.eandis.be ontdek je in welke zone jouw woning ligt.

Elektriciteit is niet onuitputtelijk. Spring er zuinig mee om!

Crisiscommunicatie via SMS

Word jij ook graag verwittigd in geval van afschakeling of een gemeentelijke noodsituatie? Wij informeren je via SMS!

 

Geef je gsm-nummer door aan de dienst Burgerzaken of stuur een mail naar communicatie@maarkedal.be.

 

Je gsm-nummer wordt enkel gebruikt in het kader van crisiscommunicatie! Je gegevens worden in geen geval gebruikt voor promotionele of politieke doeleinden. Je kan op elk moment je nummer uit de lijst laten schrappen.