Groepsaankoop gas en electriciteit 

De Provincie Oost-Vlaanderen lanceert dit najaar haar zesde groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas. Het consultancybureau Pricewise staat opnieuw in voor een vlekkeloze organisatie. Zij organiseren onder andere de veiling en maken de nodige afspraken met de energieleveranciers.

  • Gratis en volledig vrijblijvend inschrijven kan tot en met 8 februari 2017 op www.samengaanwegroener.be.
  • De veiling vindt plaats op 9 februari 2017, samen met de Provincie West-Vlaanderen.
  • Alle inschrijvers krijgen een persoonlijk aanbod. Wie beslist om over te stappen, kan het aanbod accepteren tot en met 21 april 2017.

Meer informatie en inschrijven:
www.samenaankoopenergie.be
Milieudienst, Gemma Besard, 055 33 46 45, gemma.besard@maarkedal.be


Resultaten vorige groepsaankoop electriciteit en gas

Ruim 14.000 deelnemers gingen in op het aanbod van de groepsaankoop 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen

De groepsaankoop van 100% groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen is een succes. Meer dan 40.000 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de campagne, waaronder ook een aantal inwoners uit Maarkedal. Uiteindelijk besliste 34% (ruim 14.000 deelnemers) om op het aanbod van de winnende energieleveranciers in te gaan.

Tijdens de veiling op 5 december 2013 bood Electrabel de laagste prijs voor eenjarige contracten van de combinatie gas en elektriciteit. Essent bood de laagste prijzen voor groene elektriciteit. Alle deelnemers kregen een persoonlijk overzicht van hun besparing. De gemiddelde besparing die een gezin kon realiseren was 146 euro, Sommige deelnemers besparen zelfs meer dan 500 euro.

Ook tijdens de veiling voor zelfstandigen en bedrijven bood Electrabel de laagste prijs voor eenjarige combinatie contracten gas en elektriciteit. Voor deze contracten was de gemiddelde besparing 287 euro. Voor groene elektriciteit was het OCTA+ die de categorie zelfstandigen won.

122 inschrijvers voor de gemeente Maarkedal

Voor Maarkedal schreven zich 122 deelnemers in. Dat is goed voor 5,6% van de huishoudens  in de gemeente. Uiteindelijk stapte 23,8% van de inschrijvers (29 deelnemers) over naar een nieuw energiecontract. 10 gezinnen schreven zich in via het gemeentelijk loket, 6 van hen maakten de overstap.

Goed voor het milieu en de portemonnee

Met de groepsaankoop is 52.829 mWh elektriciteit groen gemaakt. Goed voor het milieu dus, maar ook voor het budget. Alle deelnemers samen bespaarden meer dan 2 miljoen euro.

 


Groepsaankoop gemist? Doe de V-test. 

Heb je de groepsaankoop gemist? Op de website van VREG kan je de V-test doen. Met die test kan je op een eenvoudige en duidelijke manier energieprijzen vergelijken en de ideale leverancier vinden.