Openingsuren en sluitingsdagen 

van 1 mei tot en met 30 september  van 1 oktober tot en met 30 april 
dinsdag van 16 tot 19 uur  
woensdag van 12.30 tot 18 uur woensdag van 12.30  tot 17 uur
vrijdag van 12.30 tot 17 uur vrijdag van 12.30 tot 17 uur
zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur zaterdag van 9  tot 12 uur en van 13 tot 16 uur

De sluitingsdagen van het containerpark zijn opgenomen in de afvalkalender.

Voor zelfstandigen en KMO's:  als de 1ste donderdag van de maand op een feestdag valt, dan schuift de inzameldag voor met huishoudelijk vergelijkbaar bedrijfsafval naar de volgende week.

Het achterlaten van afval buiten het containerpark of naast de containers wordt beschouwd als sluikstort en wordt beboet. Dit geldt ook voor het achterlaten van zakken of dozen met onvoldoende gesorteerd afval of het deponeren van materialen die niet thuishoren in de betreffende containers.


Vernieuwd containerpark 

Met ingang van 1 november 2015 wordt de werking van het containerpark hernieuwd. Deze brochure zal je vlot wegwijs maken!


Terugname containerparkkaarten 

Vanaf 1 november starten we, na een proefperiode van 1 maand, officieel met het nieuwe diftarsysteem voor het containerpark.

Heb je nog beurten over op je containerparkkaart? Breng ze binnen bij de Milieudienst en het resterende bedrag wordt je terugbetaald.
Enkel containerparkkaarten met een wit etiket, voorzien van een aankoopdatum en een gemeentelijke stempel, kunnen ingeruild worden.

De kostprijs per beurt bedraagt 1,79 euro voor een 7-beurtenkaart en 1,67 euro voor een 15-beurtenkaart. Het bedrag wordt overgeschreven op je rekening. Er wordt niet cash terugbetaald.