Dienst Burgerzaken gesloten op zaterdagen 19 en 26 juli en 2 en 9 augustus!

 

Trage wegenplan Maarke-Kerkem


Dit najaar gaan we van start met de opmaak van het trage wegenplan voor Maarke-Kerkem. Ben je geïnteresseerd om mee te werken? Geef ons een seintje en kom op dinsdag 5 augustus om 19.30 uur naar de inventarisatievergadering in het Administratief Centrum, Nederholbeekstraat 1 in Etikhove.
Lees meer...

MBon


Op zoek naar hét geschikte cadeau voor je moeder, je verre neef of de pasgeboren tweeling van de buren? Schenk de Mbon!
Lees meer...

Werkzaamheden Koekamerstraat


Op 2 juni startten de werken voor de aanleg van riolering ter hoogte van de Koekamerstraat, de Tenhoutestraat en de Dostestraat. 
Lees meer...

Uitbreidingswerken containerpark


Recentelijk zijn de uitbreidingswerken aan het containerpark gestart. Rekening houdend met de werkzaamheden zal het containerpark tijdelijk slechts gedeeltelijk toegankelijk zijn, waardoor maar een beperkt aantal fracties kan aangevoerd worden.
Lees meer...

Savooistraat afgesloten voor aanleg nieuwe duiker


Vanaf 26 mei vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de duiker over de Molenbeek in de Savooistraat (N454) te Ronse waardoor geen doorgaand verkeer meer mogelijk is langs de Savooistraat tussen Maarkedal en Ronse.
Lees meer...

Word haagdonor


Foto: Word haagdonor! Vergroot de hoop!In 2013 zamelde Maarkedal 17,5 kubieke meter taxussnoeisel en 875 euro in. Doen we dit jaar beter?www.maarkedal.be/leefomgeving-en-milieu/campagnes/vergroot-de-hoopDe haag snoeien en het gras afrijden, het zijn doodgewone bezigheden voor wie een tuin heeft. Maar de ene bezigheid is minder doodgewoon dan de andere. Meer nog, wie zijn haag snoeit kan voorkomen dat er mensen dood gaan. 
Lees meer...

Subsidies voor het Marca


De Vlaamse Overheid heeft ons dossier “lokaal cultuurbeleid” positief beoordeeld. Concreet betekent dit dat Maarkedal vanaf nu jaarlijks liefst 34.575,59 euro aan subsidies krijgt voor het lokaal cultuurbeleid.
Lees meer...

Reis je naar Turkije? De wetgeving is gewijzigd!


Sinds 11 april 2014 moet je identiteitskaart nog minstens 6 maanden geldig zijn na je verblijf in Turkije!
Lees meer...

O.Ma zoekt studenten!


Het OCMW zoekt jobstudenten voor kinderopvang O.Ma op woensdagnamiddag tijdens de schoolperiodes.
Lees meer...

Op zoek naar een uitdagende stageplaats in je eigen gemeente?


De dienst Vrije Tijd is een gemeentelijke dienst met een uitgebreid en zeer gevarieerd takenpakket. Dankzij de grote mix van activiteiten, projecten en diverse invalshoeken is het een boeiende stageplaats voor hogeschool- en universiteitsstudenten.
Lees meer...

Nieuw natuurspeelplein als groene oase in centrum Etikhove


Vorig jaar werd het oude rusthuis in Puttene afgebroken. De site ligt nu klaar voor een herbestemming als natuurlijke speelzone. Weg met de Nintendo's, die vuile speelkleren aan en we zien elkaar op het natuurspeelplein!
Lees meer...

OCMW Maarkedal en vzw Glorieux slaan de handen in elkaar bij de uitbating van 40 nieuwe assistentiewoningen in Nukerke


Maarkedalse hulpbehoevende senioren kunnen binnenkort in de eigen gemeente blijven.

Het OCMW Maarkedal en de vzw Glorieux ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de uitbating van 40 nieuwe assistentiewoningen in Nukerke.
Lees meer...

Jeugd- en bewegingscentrum "De Maalzaak"


Veel geïnteresseerde burgers op de gemeenteraad van 25 februari 2014. Belangrijkste punt op de agenda was de voorstelling van het Jeugd- en bewegingscentrum “De Maalzaak”.

Benieuwd naar meer informatie en een blik op het eerste ontwerp? Klik hier.

Duurzaam bouwadvies


Ga je bouwen of verbouwen? Wil je meer weten over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of materialen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis sessie duurzaam bouwadvies.
Lees meer...

Maarkedal op Twitter